Toast met rode bieten hummus

Gepubliceerd op 29 juli 2023 om 17:51

Wil je eens wat anders op je boterham? Probeer dan dit voedzame broodje met rode bieten hummus. Het smaakt goed en ziet er daarnaast ook nog eens prachtig uit door de roze kleur van de bieten in combinatie met het groen van de avocado. Lekker op geroosterd brood, maar de hummus is ook lekker om te gebruiken als groentedip. 

Ingrediënten

- 2 plakjes volkoren brood, of Yam Glutenvrij desembrood

- 1/2 medium avocado

- 1 handje kiemen naar keuze

Voor de hummus:

- 220 gram kikkererwten (uitgelekt potje)

- 2 medium voorgekookte rode bieten

- 2 tenen knoflook

- sap van 1 citroen

- 2 el. tahini

- 1 tl. komijnpoeder

- 1 tl. korianderpoeder

- snufje peper en zout

- 2 el. extra vierge olijfolie

 

Werkwijze

Maak eerst de hummus. Dit doe je door simpelweg alle ingrediënten in een keukenmachine of sterke blender te gooien en het te mengen tot een mooie gladde, egale spread. Als de hummus te droog is, kan je een klein beetje water toevoegen.

 

Ik raad je aan om zelf verse bieten te koken en deze te gebruiken, in plaats van voorgekookte bieten. Als je zelf bieten kookt, wordt de kleur veel intenser rood en de smaak is ook beter. Je kunt uiteraard ook voorgekookte bieten gebruiken als je haast hebt.

 

Als de hummus klaar is, smeer je het op je geroosterde broodje en top je het met avocado en kiemen. De hummus kan je ongeveer vier dagen in de koelkast bewaren.

 

Toast Met Rode Bieten Hummus
PDF – 1,0 MB 72 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.