Kerstkoekjes

Gepubliceerd op 20 december 2023 om 17:12

Even lekker bijpraten met familie en/of vrienden voordat je aan het kerstdiner begint onder het genot van een bakkie en een lekker en verantwoord glutenvrij kerstkoekje. Dat willen we toch allemaal met de Kerst? Hierbij een smakelijk en makkelijk recept voor kruidige kerstkoekjes. Fijne Kerst gewenst! 

 

Ingrediënten

- 40 gr. havermeel

- 30 gr. rijstmeel

- 30 gr. amandelmeel

- 2 el. tapiocazetmeel

- 40 gr. kokosbloemsuiker

- 3 el. dadelstroop - 1/2 el. kaneel

- 1/2 el. gemalen anijs

- 1,5 tl. gemberpoeder

- 1 tl. gemalen kruidnagel

- 20 gr. kokosolie

- 1/2 tl. bakpoeder

- snufje zout

- ongeveer 30 ml. water

 

Werkwijze

Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer ze heel goed door elkaar. Smelt vervolgens de kokosolie in een pannetje en voeg dit toe aan het droge mengsel. Daarna voeg je drie eetlepels dadelstroop toe en wat water. Het deeg moet vrij stevig blijven.

 

Draai een grote bal van het deeg en zet het een uurtje in de koelkast. Zo kunnen de smaken van de kruiden goed in het deeg trekken. Haal het deeg vervolgens uit de koelkast en verwarm de oven voor op 175 graden.

 

Hierna komt het leukste; leg de deegbal tussen twee vellen bakpapier en rol het deeg met een deegroller uit tot een een plak van ongeveer 5mm. Maak vormpjes en leg de koekjes op een met bakpapier bekleed bakblik en stop ze vervolgens 11 minuten in de oven. Laat de koekjes goed afkoelen, voordat je eet.

Kerstkoekjes
PDF – 782,5 KB 42 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.