Bananenbrood met kokos

Gepubliceerd op 4 januari 2024 om 09:15

Heb je wat rijpe bananen over, je weet wel van die zachte met bruine vlekken, en weet je niet wat je ermee moet? Bak dan dit lekkere en suikervrije bananenbrood. Door te toevoeging van kokos en amandelmeel is hij heerlijk smeuïg en extra lekker! Ook bevatten amandelen, dadels en bananen veel magnesium en dat is mooi meegenomen, want velen van ons hebben een tekort aan dit belangrijke mineraal. Geniet ervan!

 

Ingrediënten

- 175 gr. havermeel

- 50 gr. boekweitmeel (of extra havermeel)

- 50 gr. amandelmeel

- 60 gr. kokosrasp

- 50 gr. tapiocazetmeel

- 1,5 tl. bakpoeder

- 1 tl. vanillepoeder

- snufje zout

- 4 hele rijpe bananen (één voor er bovenop)

- 7 Medjoul dadels

- 150 ml. kokosmelk

Werkwijze

Verwarm de oven op 180 graden boven- en onderwarmte en vet alvast een cakeblik in met wat kokosolie.

 

Meng alle droge ingrediënten in een een ruime kom. Zorg ervoor dat je dit heel goed mengt.

 

Vervolgens doe je drie bananen, de dadels en de kokosmelk in een blender. Mix het heel goed, totdat alle stukjes dadel zijn opgelost. Voeg het natte mengsel uit de blender bij het droge mengsel, roer dit goed door elkaar en giet dit vervolgens in het cakeblik.

 

Snijd een banaan in de lengte door de middel en leg dit bovenop het bananenbrood. Druk zacht aan en zet het bananenbrood in de oven.

 

Bananenbrood Met Kokos
PDF – 821,1 KB 37 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.