Pasta met linzen en tahini-tomatensaus

Gepubliceerd op 24 mei 2023 om 21:39

Een plantaardig pastarecept voor twee personen met een zelfgemaakte romige saus. Dit gerecht is een absolute aanrader voor de pastaliefhebbers onder ons en het is ook nog eens makkelijk om te maken.

Ingrediënten

- 200 gr. pasta naar keuze

- 100 gr. gedroogde groene linzen

- 150 gr. verse spinazie

- 700 ml. water

- 1,5 blokje groentebouillon

- 2 tl. Italiaanse kruiden

- 1 teentje knoflook

- 1/2 tl. chili vlokken

- 1 medium ui

- 2,5 el. tomatenpuree

- 1,5 el. tahini

- sap van een halve citroen

- 1/2 el. tapiocazetmeel of arrowrootpoeder

  (dit werkt als bindmiddel voor de saus)

- handje geroosterde pijnboompitten 

 

Werkwijze

Doe de linzen samen met het water en de bouillonblokjes in een hapjespan, of grote koekenpan en kook dit 10 minuten met de deksel erop. Voeg vervolgens alle kruiden, de tomatenpuree, de tahini, de knoflook en de ui toe en laat dit nog 8 minuten koken. Kook in de tussentijd ook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Na de 18 minuten kooktijd voeg je de arrowroot- poeder of het tapiocazetmeel bij de saus en dit roer je goed door elkaar. Voeg vervolgens de spinazie toe en roerbak dit zo’n twee minuten mee met de saus.

 

Als het goed is, is de pasta inmiddels klaar. Giet dit af en doe het bij de rest in de pan. Roer het door elkaar en serveer de pasta op een bord met een handje geroosterde pijnboompitten ter garnering.

Pasta Met Tahini Tomatensaus
PDF – 868,4 KB 108 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.